Základní je odhalení aneb co je ukryto pod tímto stylem. Zásadní je znát každou složku tohoto stylu zvlášť a současně pochopit, co znamená vše dohromady. V rámci vymezení pojmu ležérnost, lze konstatovat, že se jedná o styl, který na první pohled neoplývá striktně danými pravidly. Avšak nejedná se o módní styl čistě jen náhodně vybraného kusu oblečení. Vše musí být rovněž dokonale promyšleno a mít šik a tah. V ležérním stylu se nosí zejména kalhoty, rifle, sukně, šaty, trička, košile, svetry.
dívka u moře
 
U obuvi je dominantou pohodlná obuv na nízkém podpatku. Vhodné a ideální jsou i baleríny. Základ neboli prioritou je zcela volný střih, kvalitní a vzdušný materiál, zároveň je i kladen důraz na pohodlný střih. Ohledně barev je ponechána naprostá volnost. Není však zapotřebí nikterak výrazně kombinovat jednotlivé kusy oblečení. Naopak jednolitost a především upravenost je žádoucí a znamením ležérního stylu. Hlavně musí vše perfektně sednout.
 
Elegance coby součást ležérního stylu
 
Zdá se, že se jedná o naprostý opak ležérnosti? Jste na omylu. Ležérní styl je ve znamení dokonalosti a tu elegance má ráda a je úzce spojena. Tím tak dochází ke kombinaci, doladění. Protože elegance je znakem výrazné ženskosti, jsou tak preferovány sukně, šaty. Outfit musí ladit a působit zcela koordinovaně.
 
Košilové šaty aneb typický element ležérního stylu
 
Košilové šaty jsou velmi oblíbeným módním kouskem. Lze je nosit nejen v létě. Vše záleží na výběru materiálu. Jsou velmi pohodlné, vzdušné a především nositelné na mnoho variant. Lze je nosit kamkoliv. Tudíž si je můžete vzít do práce, do školy, do práce, na výlet, na párty či na piknik apod. Postačí jen vhodně zvolené doplňky. Díky tomu tak můžete i měnit svůj outfit. Košilové šaty jsou velmi vítaným univerzálním kouskem šatníku. Šaty, které si vás získají a vy si je zamilujete.telefonující dívka
 
Inspirace v rámci ležérní módy
 
V tomto stylu je důraz kladen na pohodlí a ležérní eleganci, jak již je uvedeno výše. Inspirujte se tímto dokonale padnoucím stylem, jenž je vhodný pro každou věkovou kategorii i typ postavy. Netřeba se obávat kombinace kalhot, saka a k tomu vzít odvážnější sexy triko. Tento outfit dokonale podtrhnete, pokud zvolíte za obuv tenisky či baleríny. Večer můžete obměnit jen za boty na podpatku.
 
V ležérním stylu můžete nosit i pánské sako, zejména ideální volbou pro majitelky spíše štíhlé chlapecké postavy. Díky tomu tak sako vám dodá ženské tvary. Do svého šatníku v rámci ležérního stylu si pořiďte pohodlný svetr, nejlépe ten, co bude vám padat přes ramena a doplníte ho tílkem. Tímto získáte dokonalý outfit do města či na nákupy s kamarádkou.
 
Pokud máte nějaké to kilo navíc, je ležérní styl vhodný i pro vás. Není třeba zbytečných obav. Zvolte sytější barvu, kterou doplníte kouskem oblečení v neutrálním tónu. Adekvátně zvolenými doplňky odpoutáte pozornost od své problémové partie. Velmi oblíbeným kouskem ležérního stylu je rovněž kadigan, což je delší svetr. Ideál, neboť lze kombinovat takřka s čímkoliv. A je i velmi praktickým kouskem, neboť zahřeje a dokonale podtrhne váš outfit.